Rezort vnútra zakúpil deväť áut za 361.362 eur s DPH pre preventistov

20.03.2024 Bratislava

Bratislava 19. marca (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR zakúpilo deväť vozidiel typu SUV v celkovej hodnote 361.362 eur s DPH. Nové autá sú určené pre Prezídium Policajného zboru a krajské riaditeľstvá polície pri plnení úloh prevencie kriminality a zabezpečení aktivít a projektov s celoslovenskou pôsobnosťou. TASR o tom informoval tlačový odbor MV.

"Viac ako 11.000 preventívnych akcií, viac ako 330.000 občanov, ktorí sa stretli priamo s vami - 56 preventistami v rámci celého Slovenska. Verím, že aj tieto autá prispejú k tomu, že keď tu budeme stáť spolu o rok, čísla budú ešte vyššie," povedal prezident Policajného zboru Ľubomír Solák, ktorý v utorok odovzdal autá spolu so štátnou tajomníčkou MV Luciou Kurilovskou.

Preventisti realizujú preventívne akcie pre širokú verejnosť, pracujú s rôznymi vekovými a sociálnymi skupinami, najmä s deťmi a mladistvými, seniormi a inými cieľovými skupinami. Venujú sa bezpečnému používaniu komunikačných technológií, šikanovaniu, násiliu, obchodovaniu s ľuďmi, prevencii drogových závislostí, predchádzaniu radikalizácii, či diskriminácii a extrémizmu.

Rezort tvrdí, že modernizáciou automobilovej techniky zlepšia ich mobilitu a zvýšia bezpečnosť prepravy príslušníkov.
 

Vyberte región